Advertentie

Nieuwe uitbraak geweld in Gaza

Tzipi Livni (foto AFP) ©AFP

Een nieuwe uitbraak van geweld in de Gazastrook heeft dinsdag weer dodelijke slachtoffers aan beide kanten geëist. Bij een aanval van militante Palestijnen op een Israëlische legerpatrouille werd 's morgens een soldaat gedood. Dat deelde een militaire woordvoerder mee. Drie andere soldaten liepen verwondingen op toen een springtuig ten noorden van Kissufim langs de Israëlische kant van de grens naast de patrouille ontplofte.

(belga) - Israëlische tanks vuurden daarop granaten naar huizen in het Palestijns gebied af. Daarbij werd ten noorden van Khan Yunis een landbouwer gedood, deelde de leider van de hulpdiensten, Moawiya Hassanein, in Gaza mee.

Het was het eerste dodelijk incident langs Israëlische kant sinds de afkondiging van een wapenstilstand in de Gazastrook negen dagen geleden. Tot nog toe heeft geen van de militante Palestijnse groepen de aanval opgeëist. De Israëlische minister van Defensie, Ehud Barak, sprak van een 'zwaarwegende aanslag' en kondigde een reactie van Israël aan. Minister van Buitenlandse Zaken Tzipi Livni zei dat Israël moet reageren 'eender wie voor de daad verantwoordelijk is'.

Volgens Palestijnse bronnen gelastte Israël onverwijld de sluiting van de grensovergangen voor goederen naar de Gazastrook.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud