Obama benoemt Mary Schapiro tot hoofd beurswaakhond

De verkozen president Barack Obama heeft donderdag Mary Schapiro aangeduid als voorzitster van de Securities and Exchange Commission (SEC). Ze zal trachten het vertrouwen te herstellen in de beurswaakhond.

(belga) - Mary Schapiro stond eerder al aan het hoofd van een andere regulator, die voor de financiële industrie (Finra). Ze zal Christopher Cox vervangen aan het hoofd van SEC.

Schapiro zal de zware taak krijgen om het vertrouwen in de regulator te herstellen na de ergste crisis sinds de jaren dertig en het Madoff-schandaal, een zwendel van 50 miljard dollar.

Schapiro werkte al bij SEC van 1988 tot 1993 en werkte ook in de regering van Bill Clinton. De afgelopen jaren was ze baas van Finra.
Volgens Jacob Frenkel, advocaat gespecialiseerd in de financiële markten, "was er een erg korte lijst kandidaten die de SEC konden redden en Schapiro stond op die lijst".

SEC ligt al enkele dagen onder vuur na de fraudezaak rond de Amerikaanse investeerder Bernard Madoff, die vorige week donderdag werd opgepakt.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud