Obama boekt vooruitgang in sleutelstaten

Foto AFP

De Democratische presidentskandidaat Barack Obama heeft zijn voorsprong op de Republikeinse kandidaat John McCain verstevigd in enkele staten die van levensbelang zijn bij de komende presidentsverkiezingen in november, aldus een peiling die dinsdag werd gepubliceerd.

(belga) - De senator van Illinois steekt zijn rivaal voorbij in Colorado, Michigan, Minnesota en Wisconsin, aldus een onderzoek van de universiteit Quinnipiac. Voor de eerste keer wordt hij ook gesteund door het blanke electoraat in deze vier staten.

In Wisconsin zegt 54 procent van de kiezers voor Obama te zullen stemmen, tegenover 37 procent voor McCain. Ook in Michigan steekt hij de senator uit Arizona voorbij (54 procent voor Obama, tegen 38 procent voor McCain. In Colorado zegt 52 procent voor Obama te stemmen, tegenover 43 procent voor McCain en in Minnesota zou 51 procent voor de senator uit Illinois stemmen, tegenover 40 procent voor zijn concurrent.

'Deze verschillen zijn waarschijnlijk onoverkomelijk, het zou een ommekeer zijn die we nog nooit hebben gezien sinds de peilingen de publieke opinie meten tijdens de campagne', zei Peter Brown, directeur van het instituut dat zich bezighoudt met de peilingen van de universiteit van Quinnipiac.

Volgens de enquête heeft Obama, die de eerste zwarte president van de Verenigde Staten wil worden, ook een voorsprong bij het blanke electoraat, van 48 procent tegenover 47 procent voor McCain in Colorado, 48 procent tegenover 43 procent in Michigan, 52 procent tegenover 39 procent in Wisconsin en 49 procent tegenover 43 procent in Minnesota.

De peiling werd gehouden bij 4.000 mensen, tussen 3 en 7 oktober. De foutenmarge bedraagt ongeveer drie procent.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud