Advertentie

Obama tekent 'tobacco bill'

De Amerikaanse president Barack Obama tekent maandag een wet die nieuwe beperkingen oplegt aan Amerikaanse tabaksbedrijven en tegelijk de overheid meer bevoegdheden heeft om de industrie te reguleren.

(belga) - "De decennialange inspanningen om onze kinderen te beschermen tegen de schadelijke effecten van tabak hebben het gehaald," zei Obama, die zelf de nodige moeite had met het stoppen met roken.

De nieuwe wet verbiedt sigaretten met een fruitige of zoete smaak en bant ook de labels "light" of "ultra-light" op sigarettenpakjes. het formaat van de waarschuwingsstroken en -foto's zal ook worden vergroot.

De "tobacco bill" geeft voor het eerst ook een federale regulator, de US Food and Drug Administration (FDA), brede bevoegdheden over tabaksbedrijven. Zo kan de FDA bedrijven verplichten tot minder nicotine in hun producten. Pleitbezorgers uit de gezondheidssector en zelfs enkele tabaksgiganten verwelkomden de wet, die echter waarschijnlijk ook zal worden aangevochten in Amerikaanse rechtbanken.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud