Advertentie

Obama verdedigt belaagde Geithner

Foto AFP ©AFP

De job van Amerikaans minister van Financiën Timothy Geithner is niet in gevaar. Dat zei president Barack Obama in het CBS-programma 60 Minutes, dat zondag zal worden uitgezonden.

(tijd) - Geithner ligt al enkele dagen zwaar onder vuur in de VS, omdat hij niets kon doen aan de bonussen die werden uitgekeerd bij verzekeraar AIG. Die moest al voor 170 miljard dollar steun ontvangen van de Amerikaanse overheid, maar keerde toch voor bijna 220 miljoen dollar bonussen uit aan werknemers.

Geithner nam deze week de volledige verantwoordelijkheid voor het bonusschandaal bij AIG op zich. 'Ik zat in een positie waarin ik dit had moeten zien aankomen', zei de minister van Financiën in een interview met CNN.

Er werd sindsdien duchtig gespeculeerd op een ontslag van Geithner. Men kan op websites onder andere gokken op een eventueel ontslag van de man.

Obama bedaart in het interview in 60 Minutes de gemoederen. 'Ik heb met Timothy op geen enkel moment over een mogelijk ontslag gepraat', zei de president. 'Als hij dan toch zijn ontslag zou indienen, zou ik moeten zeggen: 'Sorry maat, je hebt nog een job te doen.''

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud