Advertentie

Oegandees leger doodt internationaal gezochte rebellenleider

Het Oegandese leger heeft een internationaal gezochte rebellenleider van het Lord's Resistance Army (LRA) gedood. 'Onze soldaten hebben Raska Lukwiya gedood in de buurt van Kitgum', zo meldde een legerwoordvoerder zondag

(foto belga) soldaten van Uganda People's Defence Force (UPDF)

(belga) - Lukwiya was de nummer drie in de hiërarchie van de door Joseph Kony aangevoerde rebellenmilitie die al twintig jaar strijdt tegen de regering. Bij die strijd werden al duizenden mensen gedood en zijn miljoenen anderen gevlucht.LRA-leider Joseph Kony en vier van zijn commandanten worden door het Internationaal Strafhof in Den Haag gezocht voor misdaden tegen de menselijkheid.

Het LRA ontvoerde minstens 20.000 kinderen en maakte van hen kindsoldaten. Vorige week kondigde de militie een eenzijdige wapenstilstand af.

De Oegandese regering begon in juli vredesgesprekken met vertegenwoordigers van het LRA. De regering heeft Kony, ondanks het internationaal aanhoudingsbevel, amnestie verleend. Hij hield zich jarenlang schuil in het oerwoud, maar had de voorbije weken verscheidene ontmoetingen met de Zuid-Soedanese vicepresident Riek Machar.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud