Advertentie

'Offensief op Gaza nog maar in eerste fase'

Palestijnse regeringsgebouwen in puin na de aanval van dinsdagochtend. ©AFP

De huidige luchtaanvallen op de Hamas-doelwitten in de Gazastrook zijn slechts een eerste fase van het offensief dat Israël afgelopen zaterdag is begonnen tegen de radicaal islamitische beweging. Dat heeft de Israëlische premier Ehud Olmert dinsdag laten verstaan tijdens een onderhoud met de Israëlische president Shimon Peres.

(tijd) - De Israëlische minister van Binnenlandse Zaken Meir Sheetrit benadrukte op zijn beurt dat een staakt-het-vuren onmogelijk is zolang Hamas Israël met raketten dreigt te bestoken. 'Het Israëlische leger mag niet ophouden met de operatie zolang de Palestijnse wil, of althans die van Hamas, om Israël te beschieten, is gebroken,' klonk het op de Israëlische radio.

In een ander interview liet de Israëlische vice-minister van Defensie weten dat het Israëlische leger voorbereidingen heeft getroffen voor een wekenlang offensief. Daarbij wordt ook een grondoffensief niet uigesloten. 'Die mogelijkheid bestaad. (Een aanval op de grond) kan worden uitgevoerd, maar momenteel beperken we ons tot aanvallen vanuit de lucht en vanop zee', zegt een woordvoerder van het Israëlische leger.

De Israëlische aanval op Hamas gaat dinsdag zijn vierde dag in.  Dinsdagochtend voerde de Israëlische luchtmacht een aanval uit op regeringsgebouwen in de Gazastrook. Daarbij vielen zeker 10 Palestijnse slachtoffers. Aan Palestijnse zijde is het dodental sinds zaterdag opgelopen tot 360.  Raketaanvallen van Hamas hebben dan weer het leven geëist van 4 Israëli's. PS

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud