Advertentie

Olie- en gaspijpleidingen in brand na aanslagen in Noord-Irak

(belga) - Twee oliepijpleidingen en een gaspijpleiding stonden maandag in brand in het noorden van Irak na verschillende daden van sabotage.

Een oliepijpleiding op 25 kilometer ten noorden van Kirkuk vloog in brand nadat onbekenden raketten hadden afgevuurd op de leiding. Een naburige raffinaderij zal 48 uren zonder elektriciteit zitten omdat een explosie een hoogspanningskabel heeft beschadigd die de raffinaderij van elektriciteit voorziet. De explosie deed zich voor op twee kilometer ten oosten van de raffinaderij van Baiji en zette eveneens een oliepijpleiding in vuur die vanuit Kirkuk naar de raffinaderij van Daura loopt, ten zuiden van Bagdad.

Een woordvoerder van het Amerikaanse leger maakte verder nog melding van een gaspijpleiding in de regio van Baiji die in brand staat. En in de buurt van een oliepijpleiding die loopt door twee van de grootste olievelden van Noord-Irak, die van Kirkuk en Jambur, werd maandag een ton explosieven gevonden. Op dezelfde plaats stond eveneens een voertuig waarin een raketwerper lag met vijf raketten. Het Amerikaanse leger heeft deze informatie niet onmiddellijk bevestigd.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud