Olmert overweegt ontslag buitenlandminister Livni

De Israëlische premier Ehud Olmert overweegt volgens mediaberichten het ontslag van zijn minister van Buitenlandse Zaken Tzipi Livni, nadat ze had gezegd dat hij moest aftreden. De Israëlische media berichtten donderdag dat Olmert zijn kabinet binnenkort wil reorganiseren.

Tzipi Livni en Ehud Olmert - Foto EPA

(belga) - In het politieke overlevingskamp na de bekendmaking van het kritische rapport over zijn handelswijze tijdens de jongste Libanon-oorlog heeft de regeringsleider woensdagavond een tactische overwinning afgedwongen. Een grote meerderheid van de Kadima-fractie sprak zich uit voor een voortzetting van zijn ambt.

Commentatoren verwijten Livni, die als mogelijke opvolgster van Olmert geldt, donderdag een te afwachtende houding en een gebrek aan leiderschap. Livni (48) had tijdens een persconferentie verklaard dat ze een aftreden van Olmert nodig vindt. De publieke opninie heeft het vertrouwen in de regering verloren.

Een officiële onderzoekscommissie had Olmert en zijn minister van Defensie Amir Peretz voor 'zware fouten' tijdens de Libanon-oorlog verantwoordelijk bevonden.

De Israëlische minister voor Binnenlandse Veiligheid, Avi Dichter, sprak zich donderdag uit tegen een ontslag van Livni. Ze heeft haar kritiek op Olmert eerlijk en moedig verkondigd, zei hij op de Israëlische radio.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud