Onduidelijkheid over dood leider Al Qaeda in Irak

De leider van het terreurnetwerk Al Qaeda in Irak, Abu Ayyub Al Masri ook bekend onder de naam Abu Hamza Al Muhajir, is gedood. Dat heeft de Arabische nieuwszender Al Arabiya donderdag gemeld.

(afp) Een hooggeplaatste Iraakse regeringsfunctionaris bevestigde niet veel later dat de terrorist samen met drie van zijn medewerkers de dood heeft gevonden in de Iraakse stad Haditha.

De Egyptenaar Al Masri zou woensdag zijn gedood door een Amerikaanse gecombineerde lucht- en grondaanval. Hij volgde in juni de door de Amerikanen gedode Abu Musab Al Zarqawi op als leider van Al Qaeda in Irak. Eind september riep hij zijn volgelingen nog op om buitenlanders in Irak te gijzelen.

Een woordvoerder van het Amerikaanse leger zegt in een gesprek met het persagentschap Reuters dat er nog steeds DNA-onderzoek bezig is om te bepalen of Al Masri bij de slachtoffers is.

'Ik roep elke heilige strijder in Irak op om tijdens de heilige maand (ramadan) te trachten enkele christenhonden te vangen, zodat we onze gevangen sjeik kunnen proberen te bevrijden', zei hij. Hij refereerde aan de geestelijke Omar Abdel-Rahman die in de VS gevangen zit.

Foto: Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud