Onrust in Haïti eist 14 mensenlevens

(belga) - Bij gevechten in de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince zijn zeven mensen om het leven gekomen. Zeven anderen stierven toen ze trachtten te ontsnappen uit de gevangenis. Dat heeft de radiozender Radio Metropole donderdag bekendgemaakt. De gevechten deden zich woensdag voor tijdens het bezoek van de Amerikaanse minister van Buitenlandse zaken, Colin Powell.

Aanhangers van de voormalige president Jean-Bertrand Baptiste staken auto's in brand en losten geweerschoten in verschillende delen van de Haïtiaanse hoofdstad.

De onrusten trokken verder naar het presidentieel paleis, waar er een vuurgevecht ontstond tussen gewapende 'misdadigers' en de vredestroepen van de Verenigde Naties. Daarbij raakten vier mensen gewond. In de entourage van Colin Powell vielen geen gewonden.

Bij een rel in de Haïtiaanse nationale gevangenis kwamen nog eens zeven mensen om. Enkele gedetineerden hadden hun cel in brand gestoken in een poging te ontsnappen.

Haïti werd dit jaar al meerder keren opgeschrikt door politieke onrust en natuurrampen. Sinds september kwamen al ongeveer 150 mensen om bij geweld dat werd toegeschreven aan aanhangers van de afgezette president Aristide. In mei kwamen nog eens duizenden anderen om ten gevolge van overstromingen en orkanen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud