OPEC verwacht dat olieprijs de komende dagen daalt

(tijd-nieuwslijn) - De OPEC, de organisatie van olie-exporterende landen, verwacht dat de olieprijs verder zal dalen nu de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Colin Powell, in het Midden Oosten is om over vrede te onderhandelen.

Om half twee daalde in Londen de Brent met 0,7% tot USD 27,1 per vat. Hij noteert daarmee lichtjes onder het hoogste punt in zes maanden, USD 27,66 per vat, die de olieprijs dinsdag bereikte.

Eerder vrijdag zorgde de Iraanse ayatollah Ali Khamenei voor wat onrust. Hij riep de islamitische olielanden op een maand lang geen olie te leveren aan landen die banden onderhouden met Israel. De olieprijs schoot daarop even van USD 26,8 per vat naar USD 27,3 per vat, de prijs waaraan hij donderdag afsloot. Even later daalde hij weer.

Ali Rodriguez, de voorzitter van de OPEC, zei in een interview dat hij gelooft dat de olieprijs de komende dagen verder daalt tot een realistisch niveau. "Het hangt allemaal af van de oplossing in dit conflict", besloot hij.

In dat Israelisch-Palestijns conflict zijn na een paar dagen internationale diplomatieke radiostilte opnieuw onderhandelingen begonnen. De Amerikaanse gezant Zinni spreekt deze namiddag met de Palestijnse leider Arafat. De Verenigde Staten stuurden, geruggesteund door de Verenigde Naties, hun buitenlandminister Colin Powell naar het Midden Oosten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud