Advertentie
Advertentie

'Open Vld en CD&V rijden voor Electrabel'

Sp.a-voorzitter Johan Vande Lanotte haalt zaterdag, in de nasleep van het EU-klimaatakkoord, stevig uit naar Open VLD en CD&V. "Ik begrijp niet dat ze de kerncentrales willen openhouden." Zijn verklaring is dat Open VLD en CD&V de belangen van Electrabel behartigen, of dat CD&V denkt geld te slaan uit het langer openhouden van de centrales.

De uitstap uit de kernenergie blijft voor Vande Lanotte een breekpunt, zegt hij in De Morgen. "Zelfs al staan we helemaal alleen", klinkt het.

Vanuit liberale hoek werd de voorbije dagen gesuggereerd dat de sp.a wel zou bijdraaien, omdat ze rekenen op het geld van de mottenballentaks, een belasting op energie uit kerncentrales. Volgens Vande Lanotte is dat geld de enige reden waarom CD&V de centrales langer wil openhouden.

"Ze denken dat ze dat zullen kunnen gebruiken in de volgende regering, in de veronderstelling dat ze daar de dienst zullen uitmaken. Dat betekent dat de huidige generatie politici geld int, en dat de volgende het probleem moet oplossen."

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud