Advertentie

Opnieuw drie Amerikaanse banken op de fles

De financiële crisis blijft voor slachtoffers zorgen in de VS. Er gingen vrijdag opnieuw drie banken failliet. Het gaat om twee middelgrote banken uit Californië en een kleinere bank uit Georgia. De deposito's van de klanten zijn overgenomen door andere banken en dus gevrijwaard, aldus de Amerikaanse toezichthouder FDIC.

(belga) - Grootste slachtoffer was de County Bank uit Merced in Californië. Ook de Alliance Bank uit Culver City viel om. De derde bank is de FirstBank uit McDonough (Georgia).

De FDIC gaat er van uit dat nog meer van de 8.000 Amerikaanse banken zullen omvallen. Het grootste faillissement tot nog toe was dat van de spaarkas Washington Mutual.

In 2008 gingen 25 banken over de kop, in 2007 drie. Sinds begin dit jaar gingen al negen banken failliet.

Vaak vallen faillissementen op vrijdag. Dan is er een weekend de tijd om maandag onder een nieuwe eigenaar te kunnen heropstarten.

Amerikaanse media melden intussen dat topbankiers, die volgende week in Washington worden verwacht voor overleg met het Congres, zullen afreizen zonder hun privéjets. Eerder wekte de komst van de top van de Amerikaanse autoconstructeurs in privéjets naar Washington wrevel op. De automakers kwamen immers om miljardensteun voor de sector vragen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud