Opnieuw gevechten in de Kaukasus

(belga) - Gevechten in verschillende streken in het noorden van de Kaukasus hebben opnieuw voor onrust gezorgd. In de Zuid-Russische stad Naltsjik, waar een week geleden bij aanvallen van de rebellen een 130-tal mensen om het leven kwamen, waren opnieuw schoten te horen. Dat meldde het persagentsshap Interfax woensdag.

Ook in de buurrepubliek Kabardië-Balkarië kwam het tot schermutselingen. Bij een aanval van een 30-tal gewapende opstandelingen op huizen, die door leden van de veiligheidsdiensten worden bewoond, werd in het dorp Jandar in Ingoesetië volgens de overheid een burger gewond en werden drie huizen in brand gestoken. De daders sloegen op de vlucht.

In Khasavyurt in Dagestan werden twee rebellen gedood en twee anderen ingerekend, zei een politiewoordvoerder. Een van de doden zou uit de omgeving van de Tsjetsjeense terroristenleider Jamil Bassajev komen. In Dagestan maakten deskundigen dinsdagancht een bom onschadelijk, die in de buurt van een politiebureau was verborgen. In Ingoesjetië werd in een bom, die aan de ingang van een restaurant was verstopt, onschadelijk gemaakt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud