Opnieuw rellen in Parijse voorsteden

In twee Parijse voorsteden zijn er woensdagavond en -nacht opnieuw rellen gebroken. Een tiental mannen met bivakmutsen staken in Nanterre ten westen van Parijs een lijnbus in brand.

Vorig jaar werden de buitenwijken van Parijs ook al geteisterd door een reeks rellen - foto belga

(belga) - Volgens de autoriteiten bestormden onbekenden een bus en goten er benzine in uit. Chauffeur en passagiers konden zich tijdig uit de voeten maken. Het voertuig brandde volledig uit. De daders ontkwamen.

Ook in Grigny in het departement Essonne ten zuidwesten van Parijs, waar zondag een bus in brand werd gestoken, registreerde de politie enkele incidenten. Een 50-tal personen bekogelde voorbijrijdende auto's met stenen. Verschillende jongeren hadden geprobeerd een autobus aan te vallen, maar dit kon door de ordestrijdkrachten vermeden worden. In het departement Essonne werden door de busmaatschappij uit veiligheidsoverwegingen na het invallen van de duisternis geen lijnbussen meer ingezet naar 'gevaarlijke' gebieden. Voor die sectoren waren omleidingen voorzien.

Eind oktober vorig jaar braken onlusten uit die weken duurden en waarbij in 300 steden 10.300 voertuigen, 300 scholen, bibliotheken en ander openbare gebouwen in vlammen opgingen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud