Opnieuw veel slachtoffers in Irak

(belga) - In Irak zijn de laatste 48 uur opnieuw veel slachtoffers gevallen. In twee dagen tijd kwamen al minstens 36 mensen om.

Donderdag vielen er bij een zelfmoordaanslag vlak voor het ministerie van Olie in Bagdad tien doden en raakten elf mensen gewond.

Bij een andere aanslag in de hoofdstad gericht tegen een konvooi van pantserwagens werd een voorbijgangster gedood en acht mensen raakten gewond.

Woensdagavond werden net na het stoppen van de dagelijkse ramadan in een sjiitisch gebedsoord in Hilla, een 100-tal kilometer ten zuiden van Bagdad, bij een zelfmoordaanslag al 25 mensen gedood en raakten 87 mensen gewond.

Op circa 50 kilometer van Kirkuk bliezen saboteurs een pijplijn op. De brandweer probeert met alle middelen de vuurhaard te bestrijden.

Verschillende medewerkers van het ministerie van Binnenlandse Zaken werden inmiddels gearresteerd. Zij zouden terreurgroepen geïnformeerd hebben voor het plegen van aanslagen op de ordehandhavers. Over hoeveel ambtenaren het gaat of welke functie ze bekleedden, werd geen informatie gegeven, aldus een woordvoerder. Ze zouden terroristen inlichtingen hebben doorgegeven, wanneer en waar politieagenten zich tegelijkertijd bevonden en waar vrijwilligers voor het leger en politie zich verzamelden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud