Oud-voetballer Weah leidt presidentsverkiezingen Liberia

(belga) - Volgens de eerste resultaten van de presidentsverkiezingen in het West-Afrikaanse Liberia heeft oud-voetbalster George Weah de meeste stemmen achter zijn naam verzameld. Hij wordt op de voet gevolgd door Wereldbank-medewerkster Ellen Johnson-Sirleaf.

De officiƫle resultaten van de eerste parlements- en presidentsverkiezingen na veertien jaar burgeroorlog in Liberia worden verwacht op 26 oktober.

Internationale waarnemers toonden zich al tevreden over het vreedzame verloop van de stembusgang. 'De Liberianen hebben voor de vrede gestemd', zei Alan Doss, hoofd van de VN-missie UNMIL in Monrovia.

Het toekomstige staatshoofd moet zich in eerste instantie toeleggen op de heropbouw van het door oorlog verwoeste land. De zowat 15.000 VN-soldaten in Liberia waken over het behoud van het vredesakkoord.

In augustus 2003 kwam er een einde aan de burgeroorlog toen toenmalig president Charles Taylor in ballingschap naar Nigeria werd gestuurd. Nigeria weigert nog steeds Taylor uit te leveren aan een bijzondere rechtbank in Sierra Leone waar hij als oorlogsmisdadiger wordt aangeklaagd.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud