OVSE bekritiseert Russische verkiezingen

©Photo News

Het hoofd van de waarnemersmissie van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE), heeft maandag kritiek geuit op het verloop van de Russische parlementsverkiezingen.

(belga) - Volgens Göran Lennmarker, voorzitter van de Parlementaire Assemblee van de OVSE, beantwoordde het verloop van de verkiezingen niet aan de criteria van de organisatie.

Lennmarker stelde de resultaten van de observatiemissie van 30 Europese parlementsleden voor op een persconferentie in Moskou.

De kritiek van Lennmarker riskeert de relaties tussen Rusland en het Westen nog meer te vertroebelen. ODIHR, het autonome bureau van de verkiezingswaarnemers, blies eind november de missie af omdat Rusland de uitnodigingen en de visa niet op tijd kon leveren en het aantal waarnemers wou beperken. Moskou was zich van geen kwaad bewust en stelt dat ODIHR het besluit onder druk van Washington nam.

'Wanneer de staat en een politieke partij samengaan, is dat machtsmisbruik en een duidelijke schending van de internationale criteria', aldus nog Lennmarker.

Foto photonews

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud