Palestijns parlement stemt in met nieuwe regering

(belga) - Het Palestijnse parlement heeft donderdag de nieuwe regering van premier Ahmed Korei goedgekeurd. In totaal stemde een meerderheid van 54 afgevaardigden voor de nieuwe regering, 11 anderen stemden tegen.

Volgens Korei zijn de voornaamste taken van zijn nieuwe regering een hervorming van de veiligheidsdiensten en de voorbereiding van de voor juli geplande parlementsverkiezingen.

Het nieuwe kabinet bestaat uit 24 ministers. De helft daarvan zijn voormalige ministers of leden van vroegere regeringen. De meerderheid van de in totaal 17 nieuwe ministers zijn niet erg gekend bij het grote publiek.

Woensdagavond kwamen Korei, president Mahmoed Abbas en de fractieleden van zijn Fatah-beweging tot een overeenkomst nadat de stemming over de nieuwe regering al drie keer was uitgesteld wegens onenigheden.

Nasser al-Kidwa, een neef van de overleden Palestijnse president Yasser Arafat, wordt minister van Buitenlandse zaken. Voormalig veiligheidschef Mohammad Dahlan wordt minister van Burgerlijke zaken, terwijl Nasser Yoessef de functie van minister van Veiligheid krijgt.

De 54-jarige al-Kidwa volgt Nabil Shaath op, die nu vice-eerste minister en minister van Informatie wordt. Salam Fayad blijft op post als minister van Financiën. Sajeb Erekat, die tijdens de vorige legislatuur belast was met de relaties tussen Palestina en Israël, verliet de regering.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud