Palestijnse commissie moet doodsoorzaak Arafat uitklaren

(belga) - Het Palestijnse bestuur heeft een onderzoekscommissie opgericht die de juiste doodsoorzaak van president Yasser Arafat moet uitklaren. De Palestijnse minister van Volkgezondheid Jawad al-Tibi is voorzitter en zal naar Parijs afreizen. Dat maakte interimpresident Rawhi Fattouh woensdag in Ramallah bekend.

Veel Palestijnen denken dat Arafat vergiftigd werd maar ondanks toenemende druk wil Frankrijk geen informatie vrijgeven over de doodsoorzaak van de overleden Palestijnse leider. Volgens de Franse wet krijgt enkel de naaste familie toegang tot het medisch dossier, bevestigde de Franse minister van Buitenlandse Zaken Michel Barnier.

De regering in Parijs ontkende echter indirect de vermoedens dat Arafat vergiftigd werd. Als de artsen de minste aanwijzingen hadden daarvoor, zouden ze het gerecht ingeschakeld hebben en hadden ze geen toestemming gegeven voor de begrafenis, zei regeringswoordvoerder Jean-François Copé.

Arafat overleed op 11 november in het militaire ziekenhuis Percy in Parijs. De Palestijnse leider werd 75 jaar. Een officieel bericht over de doodsoorzaak kwam er nooit.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud