Pentagon besteedt USD 15 miljard aan gerobotiseerde tanks

(belga) - Het Pentagon heeft zijn toelating gegeven voor een programma van USD 15 miljard dat het leger moet uitrusten met een 'systeem voor de strijd van de toekomst'. Zware tanks en andere gevechtsvoertuigen moeten worden vervangen door gerobotiseerde pantservoertuigen of gedeeltelijk gerobotiseerde voertuigen. Het leger hoopt tegen 2010 te beschikken over deze nieuwe generatie gevechtsvoertuigen.

Het totale budget van het programma bedraagt USD 14,92 miljard. De bedoeling van het nieuwe systeem is komaf te maken met trage en zware verplaatsingen van militaire eenheden. Ze moeten vervangen worden door lichtere eenheden die snel kunnen worden ingezet.

Er zijn achttien verschillende types van voertuigen gepland, met of zonder bemanning en met ultra-geperfectioneerde communicatiemiddelen.

De bedrijven 'Boeing' en 'Science Applications International Corporation' zijn de belangrijkste bedrijven die bij het project betrokken zijn. Dit jaar begint het Amerikaanse leger al met het inzetten van lichtere gevechtsbrigades die zullen worden uitgerust met de 'Stryker', een nieuw gepantserd voertuig dat niet zo groot is en gebruiksvriendelijk bij de ontplooiing van een snelle interventiemacht. De Stryker komt er in afwachting van de 'gepantserde voertuigen van de toekomst'.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud