Poetin: 'Aanvalswapens als tegengewicht voor VS'

©AFP

Rusland moet zijn "aanvalswapens" ontwikkelen om een tegengewicht te bieden voor het Amerikaanse raketschild. Dat verklaart de Russische premier Vladimir Poetin.

(belga) - "Om het evenwicht te bewaren zonder evenwel een raketafweersysteem te bouwen zoals de VS dat doen, moeten we onze aanvalssystemen ontwikkelen", aldus Poetin in Vladivostok. "Met een 'paraplu' zullen onze partners zich veilig voelen, het evenwicht zal worden verstoord en op economisch en beleidsvlak zal het er agressiever aan toe gaan", ging hij verder, geciteerd door het Russische persagentschap Itar-Tass.

De Verenigde Staten kondigden op 17 september aan de plannen voor een raketschild in Oost-Europa, een erfenis uit de ambtsperiode van Obama's voorganger Bush, op te bergen. Moskou beschouwde een dergelijk schild altijd als een bedreiging. Het raketschild in Oost-Europa moest bescherming bieden tegen eventuele Iraanse langeafstandsraketten. In de plaats daarvan komt er een systeem dat gericht is tegen korte- en middellangeafstandsraketten.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud