Politie brengt dodentol aanslag Jakarta terug tot tien

(belga) - De Indonesische politie heeft de dodentol van de aanslag op het Marriott Hotel in Jakarta donderdag teruggebracht tot tien doden. Diverse andere bronnen hadden het tot hiertoe over 14 tot 16 dodelijke slachtoffers. De autoriteiten hebben de zelfmoordenaar geïdentificeerd die een met explosieven geladen vrachtwagen in het hotel reed.

Woordvoerder Prasetyo van de politie van Jakarta maakte donderdag het cijfer van tien doden bekend, onder wie de Nederlandse zakenman Hans Winkelmolen. Volgens de lokale pers zijn veel van de slachtoffers taxichauffeurs.

Goris Mere, een woordvoerder van de nationale Indonesische politie, verklaarde dat de zelfmoordenaar waarschijnlijk een man was die bekend was onder de naam Asmal. Deze man heeft een gecodeerde e-mail geschreven waarin hij aangaf een zelfmoordaanslag te willen plegen. De Indonesische politie onderschepte dit bericht zes weken geleden, aldus Mere.

"In het bericht staat dat hij zo snel mogelijk wil trouwen", aldus de politieman. "In werkelijkheid gaat het om een codewoord van de Jemaah Islamiyah dat erop duidt dat hij een zelfmoordaanslag wil plegen". Mere heeft aangegeven dat de familieleden van Asmal aan DNA-analyses worden onderworpen om deze te vergelijken met de menselijke overblijfselen die in de vrachtwagen zijn aangetroffen.

De militant islamitische groepering Jemaah Islamiyah heeft woensdag de verantwoordelijkheid opgeëist voor de bomaanslag.

foto epa: Het Marriott Hotel in Jakarta na de bomaanslag.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud