Pools-Iraakse vrouw ontvoerd in Irak

(belga) - (belga) -Een Poolse vrouw, die tevens de Iraakse nationaliteit bezit, is woensdag in Bagdad ontvoerd. Dat bevestigde de Iraakse minister van Binnenlandse Zaken donderdag.

Eerder op de dag zond de Arabische tv-zender al-Jazeera een videoboodschap uit waarin een gewapende islamitische groepering de ontvoering bevestigde en de terugtrekking van de Poolse troepen uit Irak vroeg. Dat werd onmiddellijk verworpen door de Poolse minister van Defensie Jerzy Szmajdzinski.

Polen heeft in Irak ongeveer 2.500 soldaten, die gelegerd zijn in een gebied ten zuiden van Bagdad. Het land staat aan het hoofd van een internationale troepenmacht van 6.000 mensen.

'De vrouw die ontvoerd is, leeft al lange tijd in Irak en heeft ook de Iraakse nationaliteit', aldus een woordvoerder van de minister. 'Ik vermoed dat ze woensdagavond ontvoerd werd uit haar woning in Bagdad.'

Eerder op de dag toonde al-Jazeera beelden van een andere gegijzelde vrouw, de Brits-Iraakse Margaret Hassan. Zij werd op 19 oktober in Bagdad ontvoerd. Hassan riep het Verenigd Koninkrijk op zijn troepen terug te trekken uit Irak.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud