Porsche tevreden, Volkswagen 'bestudeert' oordeel

De hoofdaandeelhouder van Volkswagen, Porsche, reageert tevreden op de veroordeling van Duitsland door het Europees Hof wegens de 'Volkswagenwet'. Volkswagen zelf gaat het oordeel bestuderen.

(belga) - "Met een aandeel van meer dan 30 pct hebben we er uiteraard alle belang bij om onze stemrechten ten volle te benutten", reageerde topman Wendelin Wiedeking van Porsche.

Porsche gaf signalen dat het zijn belang in de automaker nu zou optrekken. "De voorwaarden zijn nu correct (om een belang op te bouwen)", aldus nog een woordvoerder. Er is evenwel geen tijdsdruk, luidde het nog bij Porsche.

Bij Volkswagen zelf luidt het dat men kennis heeft genomen van de beslissing van het Europees hof en dat nu wordt bekeken wat de gevolgen voor het bedrijf zullen zijn. De top heeft steeds gezegd dat het de belangen van alle aandeelhouders, werknemers en klanten voorop stelt. Het ziet in de participaties van Porsche en deelstaat Nedersaksen een solide basis voor de voortzetting van de activiteiten.

Een mogelijk groter belang voor Porsche in de Volkswagengroep wordt ook bij Audi Brussels met argusogen bekeken. In september meldde het Duitse blad Der Spiegel dat een verhoging van het aandeel van Porsche slecht nieuws is voor de opvolger van Volkswagen Vorst. Topman Wiedeking zou immers gekant zijn tegen het openhouden van de Brusselse fabriek.

Het nieuws zorgde voor lichte paniek bij Audi Brussels, dat net een zware herstructurering achter de rug heeft. Er moest een speciale persconferentie aan te pas komen om werknemers en publieke opinie ervan te verzekeren dat Audi bij zijn plannen blijft om zwaar te investeren in de Brusselse fabriek en dat er van een sluiting geen sprake is.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud