Advertentie

Portugese president ontbindt parlement

(afp) - De Portugese president Jorge Sampaio heeft besloten om het parlement van zijn land te ontbinden. Hij heeft de procedure daartoe op gang geschoten. Dat heeft de Portugese eerste minister Pedro Santana Lopes dinsdag laten weten na een onderhoud met het staatshoofd. Zijn uitspraken werden live uitgezonden op radio en televisie.

Even daarvoor had het Portugese presidentschap nog een mededeling verspreid met de melding dat Sampaio de Raad van State ging consulteren en de politieke partijen zou horen, alvorens het parlement te ontbinden en vervroegde verkiezingen uit te schrijven. Blijkbaar heeft Sampaio alsnog besloten zolang niet te wachten.

Premier Santana Lopes en zijn ministerploeg zijn nog maar sinds juli in functie. De laatste dagen is de regering echter in een crisis verzeild geraakt. Minister voor Jeugd en Sport Henrique Gouveia nam vorige zondag onverwacht ontslag omdat Santana Lopes een gebrek aan loyauteit ten aanzien van zijn persoon zou hebben tentoongespreid en tegenover hem zou hebben gelogen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud