Prins Bernhard overleden

(belga) - Prins Bernhard, de vader van koningin Beatrix, is woensdagavond in het Universitair Medisch Centrum (UMC) in Utrecht overleden. Dat heeft de Rijksvoorlichtingdienst meegedeeld. De prins is 93 jaar geworden. Hij werd woensdagmiddag in het UMC opgenomen, omdat hij verhevigd last kreeg van zijn aandoeningen. Deze waren niet goed te behandelen op Soestdijk. Hij is overleden aan uitzaaiingen van kanker.

Bernhard had last van kortademigheid door het vocht in zijn borstholte, veroorzaakt door uitzaaiingen van een kwaadaardige tumor. Hij had ook een tumor in zijn darmen die flinke klachten veroorzaakten.

Het officiële communiqué van de Rijksvoorlichtingsdienst over het overlijden van prins Bernhard luidde als volgt:

"De Rijksvoorlichtingsdienst deelt namens de minister-president, mr.dr. J.P. Balkenende, met groot leedwezen het volgende mede. In de loop van de avond van woensdag 1 december 2004 is Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard der Nederlanden overleden. De Prins is hedenmiddag met spoed opgenomen in het Universitair Medisch Centrum te Utrecht wegens toenemende klachten en het slechter worden van zijn conditie. In het ziekenhuis is, in overleg met de Prins, afgezien van het nemen van verdere maatregelen. De wens van de Prins is gerespecteerd".

Familie van de prins was in het ziekenhuis afwezig. Een groot deel van de Oranjes was eerder in de middag nog in het Koninklijk Paleis in Amsterdam voor de uitreiking van de Prins Claus Prijs. De koningin kon daarbij een dansje met een Braziliaanse zanger niet weigeren.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud