Advertentie

Pro-Saddam betoging onder vuur genomen

(belga) - Er is woensdag geschoten op een betoging van aanhangers van Saddam Hoessein in het Noord-Iraakse Mosul. Daarbij vielen minstens vier gewonden, zei een politieofficier.

De betogers waren studenten die voor de tweede opeenvolgende dag door de straten van Mosul stapten. Ze zwaaiden met afbeeldingen van de gewezen president en scandeerden slogans als "Schande, schande aan de verraders!"

Toen ze voorbij een politiepost kwamen, werden er schoten afgevuurd op de betogers. De Amerikaanse soldaten zijn tussengekomen om de betogers uiteen te jagen en de Iraakse agenten vuurden in de lucht.

In Tikrit besliste de directie van de universiteit om het gebouw drie dagen te sluiten en zo manifestaties en bijeenkomsten ten voordele van Saddam Hoessein te verhinderen. Zulke manifestaties zijn uitgebroken in meerdere soennitische steden in het centrum en het noorden van Irak. Er was oproer in de bastions in Fallujah, Ramadi, Bakoeba en in de soennitische wijk van Aazamiyah in Bagdad waar politieposten werden aangevallen.

20753874

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud