Advertentie

Protest in centrum van Londen luwt

Woensdag stroomden manifestanten samen aan de Bank of England om hun woede te uiten over de crisis. ©EPA

In de buurt van de G20-top, de bijeenkomst van de 19 machtigste economieën en de Europese Unie, in Londen is donderdag opnieuw protest uitgebroken. De manifestanten laten het financiële hart van Londen nu links liggen, maar concentreren zich op het ExCel Center, waar de plenaire zitting plaatsvindt.

(belga/tijd) - Er dagen voorlopig minder protestanten op dan woensdag. Volgens de politie heeft zich een tweehonderdtal manifestanten verzameld op 100 meter van het ExCel Center. Dichter worden ze niet toegelaten.

Eerder op de dag trok een veertigtal tegenstanders van de G20 naar de beurs, waar ze werden opgewacht door een indrukwekkende politiemacht. De veiligheidsdiensten nemen geen risico's meer nadat de demonstratie woensdag uit de hand dreigde te lopen.

De politie pakte dinsdag en woensdag 90 demonstranten op, van wie er vier in beschuldiging werden gesteld. De grootste schermutselingen vonden woensdag plaats rond de hoofdzetel van de Royal Bank of Scotland, waar de demonstranten de ramen ingooiden en trachtten brand te stichten. Elf manifestanten werden gearresteerd omdat ze een politie-uniform in hun bezit hadden.
Woensdag vielen ook acht gewonden. Een man zakte in elkaar nabij het protest, maar zijn dood zou niet gelinkt zijn met de manifestatie.

Woensdagnamiddag liepen de protesten even uit de hand. De 4.000 demonstranten die vanuit verschillende stations het plein voor de Bank of England benaderden, vielen een vestiging van Royal Bank of Scotland aan. Ze vernielden de ramen en drongen het gebouw binnen. RBS was een van de banken die door de Britse overheid moest gered worden. Nadien wekte het jaarlijks pensioen van ex-CEO Fred Goodwin van 703.000 pond heel wat wrevel.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud