'Radicale moslims in Nederland hebben dodenlijst'

(belga) - In Nederland zouden radicale moslims al voorbereidingen hebben getroffen voor aanslagen op prominente politici. Op hun 'dodenlijst' staan onder meer de Nederlandse Kamerleden Ayaan Hirsi Ali en Geert Wilders, de burgemeester Amsterdam Job Cohen en schepen Ahmed Aboutaleb. Dat schrijft de Nederlandse krant De Telegraaf vrijdag.

Volgens het dagblad is het bestaan van een dodenlijst 'ontdekt' tijdens het onderzoek naar de moord op Theo van Gogh.

De moslims zouden deel uit maken van zelfmoordcommando's van radicale jongeren. 'Nederland wordt bedreigd door een brigade islamitische martelaren, bestaande uit jongeren die zijn opgeleid om zelfmoordacties te plegen', aldus de krant. De (hoofd)verdachte van de moord op de regisseur Theo Van Gogh, zou ook tot deze groep behoren.

Kamerleden Hirsi Ali en Wilders zijn donderdag ondergedoken. Zij bevinden zich in zwaar bewaakte 'safe houses', schrijft De Telegraaf. Ook VVD fractieleider Van Aartsen en Job Cohen, de burgemeester van Amsterdam, worden extra bewaakt. Donderdag werd bekend dat de verdachte van de moord op Van Gogh een brief met bedreigingen en waarschuwingen aan het adres van onder andere Hirsi Ali, achterliet op het lichaam van Van Gogh. Zowel Van Aartsen als Cohen worden met name genoemd in die brief.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud