Radicale sjiieten willen prins Harry ontvoeren

Prins Harry zal ogen op zijn rug moeten hebben als hij straks naar Irak vertrekt om er deel te nemen aan de Britse missie. Het radicale sjiitische Mahdi-leger laat er namelijk geen twijfel over bestaan dat het de prins zal ontvoeren, van zodra het daar de kans toe krijgt.

(belga) "Het is ons doel prins Harry te ontvoeren", vertelden leden van het Mahdi-leger aan de Britse krant The Guardian. Daarmee wil het leger de Britten op de knieën krijgen.

De radicale beweging zou informanten hebben in verschillende Britse militaire basissen, zodat ze onmiddellijk op de hoogte zal worden gesteld als Harry aankomt in Irak. De militie heeft ook een aparte afdeling die de ontvoering van Harry voorbereidt.

In Groot-Brittannië is de ongerustheid over de dreigementen niet erg groot, ondanks eerdere berichten over radicale bewegingen die alles op alles zetten om Harry gevangen te nemen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken doet de uitspraken van het Mahdi-leger af als "propaganda". Toch rijst in legerkringen opnieuw de vraag of het wel een goed idee is om Harry naar Irak te sturen. Of het zover komt, weten we midden mei, wanneer de missie begint.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud