Raketten schenden bestand Gaza

De militante Palestijnse organisatie Islamitische Jihad heeft dinsdag vanuit Gaza drie raketten op Israël afgevuurd en heeft daarmee een vijf dagen geleden ingegaan bestand geschonden.

De organisatie zegt in een verklaring verantwoordelijk te zijn voor de raketaanval, die een vergelding is voor de dood dinsdag van een leider hoog in rang bij een Israëlische militaire operatie in Nabloes op de Westelijke Jordaanoever.

De raketten troffen de grensstad Sderot, waarbij volgens een Israëlische militaire woordvoerder een huis werd getroffen en één iemand gewond raakte.

In de nacht van maandag op dinsdag was reeds een vanuit de Gazastrook afgeschoten mortiergranaat ingeslagen op Israëlische bodem. Niemand van de Palestijnse facties nam tot nu toe de verantwoordelijkheid op.

Het betreft de eerste schending(en) van het bestand dat de joodse staat en de Palestijnse beweging Hamas onder Egyptische bemiddeling waren overeengekomen. Hamas controleert Gaza, terwijl de Westelijke Jordaanoever buiten het bestand valt

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud