Razzia tegen vermeende moslimfundamentalisten in België en Duitsland

(belga) - De Duitse veiligheidsdiensten hebben donderdag een nationale razzia gehouden om vermoedelijke moslimfundamentalisten op te pakken. Honderden agenten doorzochten volgens de politie gebouwen in zes bondsstaten. Ook België werd in de zoektocht betrokken.

Tijdens de zoekacties in 30 woningen, bedrijven en moskeeën werden een 43-jarige Tunesiër en een 47-jarige Egyptenaar opgepakt. Ze worden beschuldigd van witwassen en belastingontduiking, aldus een woordvoerster van de politie. Blijkbaar werd het geld gebruikt om fundamentalistische moslimbewegingen in het buitenland te financieren. Beide mannen hielden contact met terroristische groeperingen.

Draaischijf van de actie was München. Alleen al in de hoofdstad van Beieren werden twaalf gebouwen doorzocht, waaronder drie moskeeën. In totaal werden in Beieren huiszoekingen gedaan in 16 gebouwen. Speurders namen ook acht gebouwen in Berlijn en een in Baden-Württemberg onder de loep. Ook werden er huiszoekingen uitgevoerd in Bremen, Nedersaksen, Hamburg en Brussel.

Er werden zowel bedrijven als huizen doorzocht, waarmee de verdachten ook maar enige vorm van contact hadden. Omvangrijk bewijsmateriaal werd in beslag genomen, zoals belastings- en bedrijfsdocumenten, computers en cash geld. Ook een kleine hoeveelheid drugs werd ontdekt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud