Regering Sri Lanka vat nieuwe gesprekken met Tamiltijgers aan

Vertegenwoordigers van de Sri Lankaanse regering en de Tamiltijgers hebben zaterdag in Genève voor het eerst in acht maanden vredesonderhandelingen aangevat. De gesprekken zouden een einde moeten maken aan de recente golf van geweld op het eiland in de Indische Oceaan, maar de verwachtingen zijn bijster optimistisch.

(belga) De twee delegaties onderhandelen sinds zaterdagochtend onder Noorse bemiddeling in het internationaal conferentiecentrum van Genève.

Begin februari zaten de regering en de rebellenbeweging al eens rond de tafel in Genève, maar die gesprekken hebben toen bijzonder weinig opgeleverd. De twee delegaties beloofden weliswaar het geweld te stoppen, maar sindsdien zijn er op Sri Lanka bijna 3.000 doden gevallen bij gevechten.

Diplomaten gaan ervan uit dat de nieuwe onderhandelingen evenmin spectaculaire resultaten zullen opleveren. Als vergelding voor een grootscheeps offensief van het leger hebben de Tamiltijgers deze maand nog 250 soldaten gedood. De Tamiltijgers strijden al sinds 1972 voor de autonomie van het noordoosten van Sri Lanka. Minstens 60.000 burgers en militairen lieten het leven in het conflict.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud