Roemeense toeristische industrie lijdt miljoenen verlies door vogelgriep

(belga) - De vertegenwoordigers van de grote reisorganisatoren en hotelhouders in Roemenië hebben dinsdag meegedeeld dat ze door de vogelgriep miljoenen euro verlies lijden. Ze hebben de staat om middelen gevraagd tijdens een vergadering in Tulcea.

'De laatste twee weken hebben we duizenden annulaties geregistreerd. De hotels in de Donaudelta zijn verlaten en de cruiseschepen liggen al meer dan een week aan de kade', zei Daniel Damian, een ongeruste vertegenwoordiger van de hoteluitbaters.

'Over het algemeen stijgt in deze tijd van het jaar het aantal toeristen in de regio, die 'het wilde paradijs' wordt genoemd voor het jacht- en visseizoen', meent de manager van een toeristisch agentschap, Virgil Munteanu, die het verbod op vissen in de delta bekritiseert. 'Ik begrijp niet welk verband er bestaat tussen de vogelgriep en de vissen', zei hij ironisch.

De directrice van het reisagentschap Euro Delta Travel, Alina Boceoaga, hekelt 'de onrustzaaiende houding van de overheid' na de ontdekking van twee vogelgriephaarden in de Donaudelta, in Ceamurlia de Jos en in Maliuc.

'De autoriteiten hadden duidelijker kunnen uitleggen dat de vogelgriep niet gemakkelijk op de mens overgedragen wordt. Op die manier hadden ze de zware slag die de touroperators is toegebracht, kunnen vermijden', zei ze verontwaardigd.

De vertegenwoordigers van de toeristische sector vragen in een open brief aan de Roemeense premier Calin Tariceanu subsidies om het toerisme in Roemenië nieuw leven in te blazen en een vrijstelling van belasting voor de laatste drie maanden van het jaar. 'We vragen ook dat er een promotiestrategie voor het Roemeense toerisme wordt opgesteld voor op de internationale toerismebeurzen in Milaan en Parijs', preciseerde Cornel Gaina, een andere vertegenwoordiger van de hoteluitbaters in de Donaudelta.

24074041

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud