Advertentie

Royal werpt zich op als redder van Frankrijk

De linkse presidentskandidate Ségolène Royal heeft maandagavond op de Franse televisie gezegd "de enige" te zijn die verandering teweeg kan brengen in Frankrijk.

(belga) Zij beklemtoonde haar wil om modernisering van de economie en sociale gerechtigheid met elkaar te verzoenen.De kandidate van de Parti Socialiste gaf uiting aan haar bekommernis om het "Franse huis weer op te trekken" en zei ervan overtuigd te zijn de "enige te zijn die de diepgaande hervormingen kan doorvoeren die Frankrijk nodig heeft". "Ik denk er klaar voor te zijn", aldus Royal die in de peilingen achterligt op de rechtse kandidaat en minister van Binnenlandse Zaken Nicolas Sarkozy.

Zij zei "een beetje visionair" te zijn inzake ecologie. "Indien men tien jaar geleden naar mij had geluisterd, dan denk ik dat wij niet de achterstand zouden hebben gehad die we nu hebben"."Het gezin moet goed draaien, de school moet goed draaien, een jongere moet een kwalificatie en vorming hebben en werk vinden, men moet een correcte verloning krijgen, de mensen moeten zeker zijn van hun werk", zei Royal zonder eraan toe te voegen hoe dit te bereiken.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud