Ruim 150.000 mensen geëvacueerd in Cuba

In het westen van Cuba werden meer dan 150.000 personen geëvacueerd. Door de hevige regen en overstromingen door de orkaan Dean worden ze bedreigd. De orkaan bevond zich zondag boven Jamaïca, aldus officiële bronnen.

(belga) De minister van Defensie kondigde de hoogste fase van alarm af in enkele provincies. De rest van het land valt onder 'de informatieve fase'. In totaal werden 96.300 personen weggebracht uit Santiago de Cuba, 35.000 uit Holgupn, 10.000 uit Granna, 7.200 uit Guantanamo, 5.000 uit Camagüey en meer dan duizend uit Las Tunas, aldus lokale bronnen. In Pinar del Rio, de provincie die traditioneel het meest te lijden heeft onder orkanen, werden 18.000 personen geëvacueerd. Ook meer dan 800 buitenlandse toeristen werden naar veiligere oorden gebracht in de provincie Mantanzas.

De orkaan van categorie vier nam zondag met 30 kilometer per uur aan kracht toe. Ze raasde tegen snelheden van 230 kilometer per uur richting de Golf van Mexico. De voorlopige balans van de doortocht van de orkaan blijft twee doden in Martinique, twee in Haïti en één in de Dominicaanse Republiek.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud