Rumsfeld: gevaar voor confrontatie Pakistan-India geweken

(tijd-nieuwslijn) - De Amerikaanse minister van Defensie, Donald Rumsfeld, denkt dat het gevaar voor een kernoorlog tussen India en Pakistan geweken is. Hij zei dat donderdag op weg naar Washington na zijn bezoek aan Pakistan.

"Ik zal niet meer over kernwapens praten, want ik denk dat een nucleaire confrontatie achter ons ligt. De Indiase en Pakistaanse leiders beheren het dossier als verantwoordelijke mensen", vertelde hij enkele journalisten die met hem meereisden naar de Verenigde Staten.

Rumsfeld, die daags voor zijn verblijf in Islamabad in New Delhi was, waarschuwde er wel voor dat de situatie wat betreft Kasjmir kan escaleren als India en Pakistan hun inspanningen om de spanningen af te bouwen, niet voortzetten. Hij suggereerde dat de buurlanden beter ophouden met hun wapenconflicten langs de bestandslijn in Kasjmir en zo gauw mogelijk onderhandelen over de crisis.

De Amerikaanse minister verklaarde zich voorts nog bezorgd over de komende verkiezingen in India en Pakistan. "De kans op een verzoening zal daardoor misschien nog afnemen", aldus Rumsfeld.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud