Rundsvlees doet regering Zuid-Korea de das om

©REUTERS

De Zuid-Koreaanse regering onder leiding van premier Han Seung Soo heeft dinsdag haar ontslag aangeboden. Een akkoord om een verbod op te heffen op de invoer van Amerikaans rundsvlees had tot massaal protest geleid. Dat hebben presidentiële functionarissen bekendgemaakt.

(belga/tijd) - Het collectief ontslag van het drie maanden oude kabinet is zonder voorgaande in de Zuid-Koreaanse geschiedenis, aldus het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.

Naar verwachting zal een recordaantal van 1 miljoen mensen vandaag/dinsdag de straat opgaan om te protesteren tegen de beslissing van president Lee Myung Bak in april om de invoer van Amerikaans rundsvlees weer toe te laten. De bevolking vreest dat er vlees dat besmet is met de dollekoeienziekte, het land kan binnenkomen.

Verwacht wordt dat het staatshoofd het ontslag selectief zal aanvaarden en een half dozijn ministers zal vervangen die met de vleeskwestie te maken hebben. Volgen Yonhap gaat het daarbij ook om minister van Buitenlandse Zaken Yu Myung-hwan, landbouwminister Chung Woon-chun en minister van Financiën Kang Man-soo.

Presidentieel woordvoerder Lee Dong-Kwan zei dat nog geen beslissing is genomen.

De Zuid-Koreanen gingen de voorbije dagen massaal de straat op om te protesteren tegen de invoer van Amerikaans rundsvlees (Foto Reuters)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud