Sarah Palin misbruikte machtspositie

De runningmate van de republikeinse kandidaat voor het Witte Huis, Sarah Palin, heeft haar macht misbruikt toen ze gouverneur was in Alaska. Dit is de conclusie van een parlementair onderzoek dat vrijdag publiek is gemaakt.

(belga) - De Wetgevende Raad van Alaska heeft in een 263 pagina's tellend rapport en na 6 uur beraadslagen achter gesloten deuren beslist dat Palin schuldig is aan het misbruiken van de ethische rechtsregels van de staat. 'Gouverneur Sarah Palin heeft haar macht misbruikt en haar etisch statuut als uitvoerende macht geschonden'. Palin is het onderwerp van een officiële parlementair onderzoek, genaamd 'Troopergate'.

Het onderzoek werd opgestart nog voor ze door de Republikeinse senator en presidentskandidaat John McCain werd gekozen als running mate.

In 'Troopergate' wordt Palin ervan verdacht op 11 juli de politiechef van Alaska de laan te hebben uitgestuurd omdat die had geweigerd zelf een politieagent ('trooper') te ontslaan die haar ex-schoonbroer was. Die man was in een bittere echtscheidingstrijd verwikkeld met de zuster van Sarah Palin.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud