Advertentie

Sarkozy bij Syrische president Assad

In het kader van zijn bemiddelingspoging voor Gaza is de Franse president Nicolas Sarkozy dinsdag in Damascus aangekomen. Hij praat er met de Syrische president Basjar al-Assad. Uit Syrische bron luidde het dat beide presidenten het ook zouden hebben over de bilaterale betrekkingen.

(belga) - Nadat Sarkozy maandag in Egypte, Israël en de Palestijnse gebieden een oproep tot een snelle wapenstilstand had gedaan, reisde hij door naar Damascus.

Syrië steunt de radicaal-islamitische Palestijnse organisatie Hamas, van wie politiek leider Chaled Maschaal in Damascus woont. Sarkozy heeft Hamas een deel van de schuld gegeven voor het bloedvergieten in Gaza wegens de beschietingen op het zuiden van Israël.

Als gezant van het Kwartet voor het Midden-Oosten heeft de Britse ex-premier Tony Blair gezegd optimistisch te blijven omtrent een beëindiging van het geweld in Gaza. Een onmiddellijk einde is mogelijk als er 'duidelijke actie' wordt ondernomen omtrent de levering van wapens en geld aan Hamas via de tunnels onder de grens met Egypte. De huidige gevechten tussen Hamas en Israël zullen ook niet leiden tot een verdere radicalisering onder Palestijnen, meende Blair die vermeed het Israëlische grondoffensief te bekritiseren.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud