Sarkozy was overtuigender in debat

De rechtse Franse presidentskandidaat Nicolas Sarkozy was tijdens het debat woensdagavond overtuigender dan de socialiste Ségolène Royal. Dat blijkt uit een opiniepeiling die donderdag gepubliceerd werd.

(tijd/belga) - Naar het debat, dat 2,5 uur duurde, keken meer dan 20 miljoen Fransen.

Royal haalde verscheidene keren uit naar Sarkozy, die eerder kalm bleef. Het debat ging hoofdzakelijk over veiligheid en de economische koers van Frankrijk. Royal was vooral kritisch over de manier waarop Sarkozy als minister van Binnenlandse Zaken de criminaliteit heeft aangepakt.

Volgens de peiling van Opinionway vond 53 procent van de ondervraagden Sarkozy overtuigender, 31 procent vond Royal overtuigender, terwijl 16 procent geen voorkeur had. Volgens de meeste Franse kranten heeft het debat geen duidelijke winnaar opgeleverd. Enkele geven Sarkozy een licht overwicht.

Een andere opiniepeiling woensdagavond geeft Sarkozy een duidelijke voorsprong als het op kiesintenties aankomt. Hij zou 53,5 procent van de stemmen krijgen tegen 46,5 procent voor Royal. Nog minder goed nieuws voor Royal is dat 86 procent van de ondervraagden aangeeft niet meer van voorkeur te zullen veranderen.

Ondertussen het centrumkandidaat François Bayrou aangegeven niet op Sarkozy te zullen stemmen. Volgens Bayrou riskeert Sarkozy de barsten in het sociaal weefsel nog te vergroten.

De tweede en beslissende ronde van de presidentsverkiezingen vindt plaats op zondag 6 mei.

Bekijk hier de eerste tien minuten van het televisiedebat:

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud