Sars-epidemie in Hongkong bedwongen volgens WHO

(belga) - De Wereldgezondheidsorganisatie WHO is van oordeel dat de sars-epidemie in Hongkong bedwongen is, maar het zal nog een tijdje duren alvorens het territorium helemaal vrij zal zijn van het virus.

Het hoofd van de afdeling overdraagbare ziekten van de WHO, David Heymann, verklaarde zaterdag op de lokale televisiezender Hong Kong Cable Television dat na acht weken de epidemie van de mysterieuze longziekte onder controle was en dat er weldra geen nieuwe gevallen zouden bijkomen. Wel vermoedt hij dat dit nog twee tot zes weken zal vergen.

De WHO had op 2 april afgeraden naar Hongkong af te reizen. In de voormalige Britse kolonie vielen 243 doden op 1.710 geregistreerde sars-gevallen. Na China is Hongkong daarmee het zwaarst getroffen. De WHO liet verstaan dat ze haar advies zal opheffen als het aantal nieuwe infecties zou terugvallen tot gemiddeld vijf op drie dagen.

Toch lijkt het goede nieuws ietwat voorbarig. Gezondheidsautoriteiten rapporteerden drie gevallen vrijdag, het laagste aantal sinds het begin van de epidemie. Maar zaterdag werden opnieuw vijf nieuwe doden en vier nieuwe gevallen gemeld.

De WHO eist ook dat het aantal gehospitaliseerde patiënten niet hoger zou liggen dan 60, al verklaarde Heymann dat dit vooral slaat op zieken die nog actief verzorgd worden.

Tot nu toe mochten al 1.171 patiënten het ziekenhuis verlaten, maar nog steeds 400 mensen worden verzorgd.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud