School in Drachten ontruimd na bommelding

(belga) - In het Nederlandse Drachten is woensdagochtend een school ontruimd na een bommelding. Dat liet de politie woensdag weten. De duizend leerlingen zijn naar huis gestuurd, van de enkele honderden medewerkers is een deel in een sporthal ondergebracht.

Volgens de melder zou de bom vroeg in de ochtend afgaan maar dat is niet gebeurd. Sinds 10 uur onderzoekt de Explosieven Opruimingsdienst de school. Uit voorzorg zijn ook de brandweer en een ambulance bij de school aanwezig.

Het onderzoek naar de aanslagen op de islamitische basisscholen Tarieq Ibnoe Ziyad in Eindhoven en Bedir in Uden heeft voor zover bekend nog niets opgeleverd. Politie en justitie hulden zich woensdagmorgen in stilzwijgen. Het technisch onderzoek in Eindhoven is afgerond. In Uden is dat nog in volle gang.

Hoewel de politie ruim twintig islamitische panden in Uden extra in de gaten hield, kwam de brandstichting in de school volgens de burgemeester toch als een volkomen verrassing. Van spanningen of agressie jegens allochtonen is volgens haar in Uden geen sprake. De gemeente stelt alles in het werk om voor de ruim honderd leerlingen snel vervangende schoolruimte te vinden.

22310613

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud