Advertentie

Servische overheid biedt excuses aan voor Srebrenica-moordpartij

(belga) - De overheid van de Servische Republiek heeft zich voor de eerste keer geëxcuseerd bij de naasten van ongeveer 8.000 moslims die het slachtoffer werden van de massamoordpartij in Srebrenica in 1995. Dat blijkt uit een officiële verklaring die woensdag werd gepubliceerd.

De regering verklaarde dat zij 'meevoelde met het lijden van de naasten van de slachtoffers van Srebrenica en haar oprechte excuses uitdrukt voor de tragedie die zovelen heeft geraakt'.

De verontschuldiging komt er naar aanleiding van het recent gepubliceerde rapport van de speciale Srebrenica-onderzoekscommissie. Die commissie onderzocht details over de massamoord waarbij Bosnisch-Servische troepen duizenden moslims vermoordden tijdens de oorlog in Bosnië-Herzegovina.

De onderzoekscommissie vindt dat de overheid zich moet verontschuldigen bij de familieleden van de slachtoffers en stappen moet ondernemen om gerechtigheid te brengen.

Het onderzoek naar de massamoord zal worden verdergezet om nog meer informatie te verkrijgen over de duizenden slachtoffers die nog steeds vermist zijn.

De speciale onderzoekscommissie werd in december vorig jaar opgericht onder dwang van de internationale gemeenschap. Tot nu toe werden al ongeveer 1.600 slachtoffers geïdentificeerd.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud