Sharon kondigt hard offensief aan tegen opstandige Palestijnen

(belga) - De Israëlische premier, Ariel Sharon, heeft na de zelfmoordaanslag in Hadera aangekondigd dat er een hard militair offensief volgt tegen de radicale Palestijnse organisaties. Israëlische troepen trokken donderdag de stad Jenin in het noorden van de Westelijke Jordaanoever binnen.

'Tot mijn spijt onderneemt de Palestijnse autoriteit geen ernstige stappen in de strijd tegen het terrorisme', aldus Sharon. Israël heeft daarom beslist opnieuw te starten met het doelgericht doden van Palestijnse extremisten. De Israëlische premier wil ook geen gesprekken meer voeren met de Palestijnse president, Mahmud Abbas, tot deze laatste gaat optreden tegen de terreur.

Israëlische soldaten hebben intussen Abdel Karim Issedin en enkele andere aanhangers van de islamitische Jihad opgepakt in Jenin op de Westelijke Jordaanoever, nadat enkele militaire eenheden de stad waren binnengedrongen.

De radicale Palestijnse organisatie had woensdag de aanslag op een Israëlische markt opgeëist. Bij die aanslag kwamen vijf Israëlische burgers om het leven en raakten dertig anderen gewond. Het Israëlisch leger pakte volgens Palestijnse bronnen donderdag de vader van de zelfmoordterrorist op.

Israël heeft de Palestijnse gebieden nu opnieuw afgesloten. Ook de grensovergangen van de Gazastrook zijn opnieuw gesloten. De doorgangspunten mogen enkel nog voor humanitaire doeleinden gebruikt worden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud