Solana houdt ermee op

De Hoge Vertegenwoordiger van de EU voor Buitenlandse Zaken, de Spanjaard Xavier Solana, mikt niet op een verlenging van zijn mandaat. Dat liet hij zondag weten.

(tijd) - Solana is al tien jaar de Hoge Vertegenwoordiger van de EU voor Buitenlandse Zaken. Zijn mandaat loopt af in oktober en dan is het voor de Spanjaard ook echt welletjes geweest. 'Ik had een mandaat voor tien jaar en daar wil ik geen vervolg aan breien', laat hij weten in een interview met ABC dat zondag is verschenen.

'Ik geloof dat mijn uur is gekomen', zegt Solana in alle kalmte en sereniteit. Solana zegt niet op zijn lauweren te gaan rusten. 'Ik ben al jaren actief en ik ga niet stoppen', luidt het. Een terugkeer naar de Spaanse nationale politiek sluit de voormalige socialistische minister wel uit.

Solana werd in oktober 1999 benoemd als Hoge Vertegenwoordiger van de EU voor Buitenlandse Zaken. In 2004 werd zijn mandaat verlengd. Voor zijn Europese job was Solana, van 1995 tot 1999, de nummer één van de Noordatlantische Verdragsorganisatie (NAVO).

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud