Staking in Duitse metaalnijverheid deint uit

(belga) - De stakingsacties in de Duitse metaalnijverheid worden vanaf maandag uitgebreid naar de deelstaat Berlijn-Brandenburg. Dat heeft de vakbond IG Metall woensdag bekendgemaakt. De vakbonden willen zo de druk op de werkgevers, met wie ze onderhandelen over een loonstijging, opvoeren.

De stakingsacties begonnen zondagavond in Baden-Württemberg. Woensdag werden 13.000 arbeiders in 33 bedrijven opgeroepen het werk neer te leggen. Mikpunt van de acties waren ditmaal de kleinere ondernemingen in onder meer de machinebouw-sector.

In Berlijn en Brandenburg zullen maandag meer dan 10.000 arbeiders in 25 ondernemingen gevraagd worden om deel te nemen aan de acties. Met de beslissing om ook in Berlijn-Brandenburg, in de voormalige DDR, actie te voeren, wil IG Metall de nood aan gelijke werk- en loonsvoorwaarden voor de arbeiders in het voormalige Oost-Duitsland kracht bij zetten.

De vakbond eist een loonsverhoging van 6,5 procent. De werkgevers bieden een loonstijging van 3,3 procent plus een premie.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud