Syrië beschuldigt VS en hekelt 'uitroeiingsoorlog'

De officiële Syrische radio heeft dinsdag de Verenigde Staten en enkele niet bij naam genoemde Europese landen ervan beschuldigd Israël zijn moordend offensief in Libanon te laten voortzetten 'tot de verwezenlijking van de Israëlische doelstellingen'.

(belga) 'De regering van president George W. Bush evenals Europese regeringen hebben Israël groen licht gegeven' om zijn offensief voort te zetten, zei Radio Damascus in zijn dagelijks commentaar. 'Zij hebben beslist Israël politiek en diplomatiek te dekken.'

'De door de Verenigde Staten geleide Verenigde Naties hebben geen enkele beslissing genomen om deze oorlog stop te zetten of te brandmerken. De bezoeken van bepaalde gezanten in de regio zijn erop gericht te peilen naar de posities en Israël tijd te geven om de vernietiging van heel Libanon te voltooien', aldus de radio.

De Libanese premier Fouad Siniora heeft dinsdag de Arabische landen en de internationale gemeenschap gesmeekt te ijveren voor de onmiddellijke instelling van een staakt-het-vuren. Hij beschuldigde Israël ervan 'Libanon vijftig jaar terug te slaan'.

Syrië heeft het Israëlische offensief tegen Libanon betiteld als 'een uitroeiingsoorlog' en zijn 'totale steun' bevestigd aan de Libanese sjiitische Hezbollahbeweging.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud